Kui smuuti ja püreesupp on su suured lemmikud, siis on aeg hankida endale korralik blender. Alates tükeldamisest, purustamisest kuni segamise ja püreestamiseni saavad blenderid ideaalselt hakkama. See oleks su köögis ainus masin, mis suudab jääst ja puuviljadest valmistada jooki vähem kui 60 sekundiga. Uuema mudeli smuutiblender omab palju muljet avaldavaid funktsioone, mistõttu on raske valikut teha. Enne ostu sooritamist soovitame mõelda kiirusele ja võimsusele. Jää purustamiseks ja pähklivõi valmistamiseks osta kannmikser seadistusega 3-10. Kui otsid midagi tagasihoidlikku siis heaks abimeheks on smuutiblender, mis on spetsialiseerunud väiksemateks toiminguteks. Vajadusel saab terasid juurde osta, et saaksite peale smuutide ka muud teha.
Toidu valmistamine annab eriliselt mõnusa emotsiooni. On palju neid, kelle jaoks on toidu valmistamine igapäevane rutiin, kuid ka neid, kes naudivad seda rutiini täiel rinnal. Eksperimenteerimine ja uute maitsete katsetamine on kahtlemata miski, millega üllatad nii ennast kui oma kaaslasi. Mugavad köögiseadmed nagu blenderid võimaldavad purustada kiirelt ja mugavalt kõik vajalikud toiduained.
Alates blenderite leiutamisest 1920. aastatel on nende kompaktsete masinate populaarsus kasvanud sedavõrd, et nüüd vajab seda peaaegu iga köök. Väike, kuid võimas blender on ideaalne igasuguste retseptide jaoks. Alates suppidest ja smuutidest kuni pähklivõi ja piimakokteilideni - see mitmekülgne masin saab kõigega hakkama.
Kui hakkate blenderit esmakordselt kasutama, peate alustama blenderi erinevate seadete kontrollimisega. Mõnel on lihtsalt sisse- ja väljalülitamise funktsioon, mida saab vajutada või keerata - teised võivad pakkuda võimalusi nii segamiseks kui ka pulseerimiseks. Segamine annab sujuva tulemuse kiiremini, pulseerimine võib olla hea, kui soovite säilitada natuke tekstuuri - näiteks rammusas supis. Kui olete masina käivitanud, hinnake selle sisu. Kui tundub, et masinal on blenderdamisega raskusi, siis lisage veidi rohkem vedelikku (näiteks mahl, piim, puljong või vesi).
Kui kõik on valmis, on aeg oma koostisosad retsepti jaoks paika saada. Oluline on meeles pidada, et isegi kui kasutate üht parimat blenderit smuutide jaoks, saavutate oma masinaga parimad tulemused, kui tükeldate enne kannu asetamist kõik suured koostisosad väikesteks tükkideks. Nii on blenderil neid lihtsam segada soovitud konsistentsini - olenemata, kas teete suppi, kokteili või midagi muud.
Parim tava on, et blenderisse ei panda keevaid ega otse pliidilt vedelikke. Seda seetõttu, et kui blenderi kaant pole nõuetekohaselt kinni keeratud ega kannu külge kinnitatud, võib see lahti tulla. Kui blenderis on aga kuumi vedelikke, võib see põhjustada valusaid ja potentsiaalselt ohtlikke põletusi. Lisaks võib kuum segu aurustuda ja paisuda, suurendades ka õnnetuste ohtu. Riski vähendamiseks laske oma toidul enne segistisse asetamist kõigepealt veidi jahtuda.
Enamik blenderi retsepte nõuab vedelikku - eriti kui teete suppe, smuutisid või piimakokteile. Segamise ajal veenduge, et koostisosade ja vedeliku suhe oleks õige. Kui teil on liiga palju vedelikku, ei suuda blenderis olevad terad teie koostisosi korralikult viilutada ja segada ning kui seda on liiga vähe, võib teie toit/jook tulla liiga tükiline või paks. Õnneks on juba enamikes retseptidest kirjas, kui palju vedelikku lisada.
Jääpurustajaga blender on parim valik nendele, kes armastavad blenderi abil valmistada smuutit, jäätist ja sorbetti. Juhul, kui armastad rohkem valmistada püreesuppe või kastmeid, on ka klassikaline ilma jääpurustajata mudel sulle sobilik. Ilma jääpurustajata blenderist piisab ka siis, kui kasutad blenderit vaid toidukuivatisse püreepõhjade valmistamiseks. Mõnel juhul võivad aga hoopis saumikser ja kööbikombain sinu vajadustele paremini sobida - näiteks pähklivõi, pasteedi, hummuse ja teiste jäigema konsistentsiga toiutude valmistamiseks.
Meie veebipoest leiad erinevate kaubamärkide, näiteks Philips, Bosch, Electrolux, KitchenAid ja paljude teiste armastatud brändide blendereid. Tutvu valikuga lähemalt ja leia endale parim blender!